Unieke rondleiding door de Texelse duinen
_POP8081Middel.jpeg
DSCN3687-1.jpeg
2.jpg
DSCN3890-1.jpeg
previous arrow
next arrow

Gepassioneerd natuurliefhebber en mensenmens

Duinboer Benno Bakker beheert de kuddes, Aberdeen Angussen, Schotse hooglanders en exmoorpony’s die de natuurgebieden De Geul en De Bollekamer begrazen. Elke dag is het weer een verrassing waar hij de hooglanders en de paarden aantreft. Daardoor kent hij het gebied als zijn broedzak. Er is geen plekje waar hij nog nooit is geweest. Hij omschrijft zichzelf als natuurliefhebber en mensenmens. Want hoe graag hij ook tijd doorbrengt in de natuur, Benno is en blijft een mensenmens. Een Texelaar met een duidelijke mening en een interessant verhaal, maar vooral met een luisterend oor. Het maakt hem een aangename gesprekspartner die je op inzichten brengt waar je zelf misschien niet op zou komen.

Echte Texelaar

Hij is geboren en getogen op Texel. Na de Hogere Landbouwschool gaf hij samen met zijn echtgenote vanaf 1980 leiding aan de biologisch-dynamische Zuivelboerderij Sint Donatus op Texel. Donatus (tegenwoordig Novalishoeve) verwierf landelijke bekendheid door het pionierswerk dat er werd verricht op het gebied van duurzame landbouw en streekproducten. In 2002 maakte Benno een opvallende carrièremove, toen hij werd gevraagd de nieuwbouw bij een accountantskantoor te coördineren. Na de afronding bleef hij bij het kantoor werkzaam als facilitair- en creditmanager. Een leerzame periode. Het verlangen naar het vrije ondernemerschap in de duurzame economie bleef echter kriebelen.

Hij werd adviseur bij de Waddengroep. Een organisatie die zich sterk maakt voor regionale productontwikkeling, marketing en andere duurzame innovatieve ontwikkelingen. Deze organisatie beheert het streekkeurmerk ‘Waddengoud’ en is actief in de hele Waddenregio. Daarna werkte hij zes jaar langs als accountmanager voor SnelStart, een bedrijf dat boekhoudsoftware maakt voor ondernemers. Hij onderhield de relaties met de accountantskantoren door heel Nederland.

Waarom je deze duinwandeling niet wilt missen

Mee op pad met Benno? Reserveer nu jouw exclusieve wandeling!

  • Er kunnen maximaal 2 personen mee, dus de gids is er exclusief voor jou
  • Dag en aanvangstijd in overleg
  • Je komt op plekken die niet toegankelijk zijn voor het grote publiek
  • Je ziet de Grote Grazers van heel dichtbij
  • Je krijgt leuke weetjes over het duingebied, Texel en de Texelaars
Duinboer & duinwandelgids