Unieke rondleiding door de Texelse duinen
_POP8081Middel.jpeg
DSCN3687-1.jpeg
2.jpg
DSCN3890-1.jpeg
previous arrow
next arrow

Op stap met de gids door uniek duingebied

Met duinwandelgids Benno Bakker ga je ‘Op zoek naar de grote grazers’. Je komt op unieke plekken in Texelse natuurgebieden die niet toegankelijk zijn voor het grote publiek. Met deze exclusieve rondleiding mogen slechts twee personen per keer mee.

De wandeling voert door de natuurgebieden De Geul en/of De Bollekamer. ‘Wie met mij op pad gaat, leert te kijken en tot rust te komen. Telefoon uit, agenda diep in de binnenzak en de iPad mag thuisblijven. Even niks anders dan mee door de duinen, uitkijken naar de koeien, zien of alles goed met ze gaat’, legt Benno uit. De focus bij de rondleidingen ligt op tot rust komen en genieten.

Leuke weetjes

Tijdens de wandeling heb je alle tijd om volop de prachtige omgeving in je op te nemen. Je krijgt geen overkill aan informatie, maar wel wat leuke weetjes over Texel en het duingebied. De sfeer is ongedwongen en je mag alles vragen of vertellen dat in je opkomt.

Intieme setting

Niets is van tevoren bedacht en iedere tocht is anders. Met zoveel natuurschoon om je heen verdwijnen je dagelijkse zorgen en beslommeringen vanzelf naar de achtergrond. En doet de natuur het niet, dan is het wel de afleiding door de zoektocht, want de koeien en pony’s moeten gevonden worden. Het is ook voor de duinboer elke dag weer een verrassing waar de dieren uithangen. Dus je speurt als vanzelf het uitgestrekte duinlandschap af, op zoek naar een glimp van de koeien.

Echte Texelaar

Naast de kennis die je opdoet van het duingebied, is een rondleiding met Benno ook een uitstapje met een echte Texelaar. Hij maakt zijn deelnemers graag wegwijs op het eiland. Wat moet je verder op het eiland gezien hebben, waar moet je gaan eten en wat is bijvoorbeeld de rol van de Texelse Courant op het eiland? Benno vertelt dingen die je niet op websites over Texel vindt. Je krijgt inside information van een echte Texelaar.

Waarom je deze duinwandeling niet wilt missen

  • Er kunnen maximaal 2 personen mee, dus de gids is er exclusief voor jou
  • Dag en aanvangstijd in overleg
  • Je komt op plekken die niet toegankelijk zijn voor het grote publiek
  • Je ziet de Grote Grazers van heel dichtbij
  • Je krijgt leuke weetjes over het duingebied, Texel en de Texelaars

De wandeling duurt ongeveer 2 uur. Maximaal 2 personen en de kosten bedragen € 70,- per wandeling. Het is verstandig om een lange broek te dragen en stevige schoenen.

Wil je de rondleiding combineren met bijvoorbeeld een lunch aan het strand of een diner in kunstenaarsdorp Den Hoorn? Ook dat is mogelijk. Op aanvraag kan een uitgebreider arrangement worden samengesteld.

Wil je met een grotere groep mee met duinboer Benno? Dat kan ook. De rondleiding beperkt zich dan wel tot de bestaande wandelpaden. Neem contact op voor een programma op maat.

Duinboer & duinwandelgids